Nasi Goreng

Nasi Goreng is gebakken rijst met ei, vlees en/of vis en groenten.

De basis is basmatirijst, die leent zich perfect voor deze nasi goreng. Ik koos kalkoenfilet als vlees en qua groenten ga ik voor erwtjes en wortels. Had ik kipfilet gekozen, dan had ik dat gecombineerd met gebakken scampi’s.

Deze schotel heb je klaar in een 20-tal minuten. Kan je à la minute maken, maar ook gerust op voorhand.

OK, klaar? Daar gaan we!

 

Wat heb je nodig voor 4 personen?

2 zakjes basmatirijst

2 wortels, een blik erwtjes, 1 sjalot, 1 knoflookteen

200 gr kalkoenfilet

8 EL Ketjap saus

Olijfolie – peper – zout – chili vlokken

Afwerking: spiegelui, fijngesnipperde pijpajuin, een handvol gedroogde uitjes

 

Hoe bereiden?

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Stoof de fijngesnipperde sjalot en knoflook zachtjes aan. Voeg de in kleine blokjes gesneden wortels en de erwtjes toe. Kruid met peper, zout en chili vlokken.

Doe er nu de kalkoenfiletblokjes bij en bak deze even aan. Blus met de Ketjap saus en roer er de gekookte rijst onder.

Bak een spiegelei en serveer dit op de gebakken rijst. Werk af met fijngesnipperde pijpajuin en een handvol gedroogde uitjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s