Koude pastasalade met kippefilet en tuinkruiden

Hier is ie, de eerste variant op de koude pastasalade met kaas en ham.

Vandaag ging ik voluit voor de smaak van tuinkruiden:

  • enerzijds gebruikte ik kippefilet met tuinkruiden
  • anderzijds maakte ik een dressing op basis van mayonaise, zure room en verse tuinkruiden

Hoe ga je te werk?

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking en spoel af onder koud stromend water. Zet vervolgens opzij om verder af te koelen. Ik gebruikte spirelli, maar je kan om het even welke korte pasta gebruiken.

De fijn gesneden reepjes kippefilet met tuinkruiden combineer ik met blokjes kaas gemaakt op basis van Orval bier. Deze kaas lijkt qua smaak heel erg op de gekende Port Salut kaas (zeer zachte smaak).

Verder voegde ik kerstomaten en een halfzacht gekookt eitje toe. Enkele blaadjes zuring. En overgieten met een dressing op basis van mayonaise (3 EL), zure room (1 EL) en verse tuinkruiden zoals bieslook en citroentijm.

Koude pastasalade met kippefilet en tuinkruiden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s