Farfalle Kip Alfredo

Eén van de meest eenvoudige pastagerechten: pasta Alfredo. Snel klaar, makkelijk te bereiden, een beperkt aantal ingrediënten én heerlijk van smaak. Wat wil je nog meer? De onmisbare basiselementen zijn goeie boter, Parmezaanse kaas en volle room.

Ik ga vandaag voor een iets “lichtere” verse en gebruik de licht culinaire room (20% vet) van Campina. Ik voeg gebakken champignons toe om mijn portie groenten binnen te hebben. En doe er dan ineens ook wat kip bij. Kan niet slecht zijn zegt!

Wat heb je nodig?

Strikjespasta (farfalle)

Een klont boter, 1/2 fijngesnipperde ajuin, 1 geperst knoflookteentje

200gr kipfilethaasjes (in blokjes gesneden) & 1 bakje champignons (in schijfjes gesneden)

Voor de saus:

75 gr ongezouten boter

250 ml lichte culinaire room

100 gr Parmezaanse kaas

Peper en zout

Afwerking: peterselie

Hoe bereiden?

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

Smelt de klont boter op een zacht vuur en stoof er de ajuin en knoflook in aan. Voeg de kip en de champignons toe en laat zachtjes bakken.

Maak ondertussen de Alfredo saus. Smelt de boter en voeg dan de room toe. Kruid met peper en zout. Breng aan de kook. Haal vervolgens de pan van het vuur en roer er de geraspte Parmezaanse kaas onder.

Doe de gebakken kip en champignons bij de pasta en overgiet met de Alfredo saus. Serveren met wat fijngesnipperde peterselie en genieten maar!

Farfalle Kip Alfredo

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s