Hazelnoot Chocolade Bladerdeeg Flapjes

••• recept voor 4 flappen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten •••

INGREDIENTEN

1 pak bladerdeeg

250 gr melkchocolade met hazelnoten

50 gr donkere chocolade met hazelnoten

50 gr bloemsuiker

100 gr boter

1 ei

RECEPT

Ik maakte dit recept als Delhaize Ambassadeur in het kader van de Delicata “OMG” Chocolade campagne.

Gedurende 4 weken lang mag ik hun 4 vernieuwende chocolade assortimenten proeven. Happy me!

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Maak het chocolademengsel

Ik gebruikte de Hazelnut Dark en Hazelnut Milk chocolade van Delicata. Verbrokkel de chocolade. Voeg de bloemsuiker toe. Laat de boter smelten en giet deze over de chocoladebrokken. Meng het geheel.

Maak de flappen

Rol het bladerdeeg uit en zorg er voor dat je 4 flappen hebt. Lepel op iedere flap wat chocolademengsel en vouw de flap naar binnen toe.

Breek en kluts het ei. Smeer met een borsteltje wat eimengsel over iedere dichtgevouwde flap. Dit zorgt voor de mooie goudbruine kleur!

Bak de flappen gedurende 20 minuten of volgens de instructies op het bladerdeegpak.

Serveren kan met wat extra gesmolten chocolade. Smelt deze in een warmwaterbad (“au bain marie“). Dit zorgt voor de extra “touch”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s